amoxicillin, tabletë gojore

amoxicillin, tabletë gojore

pikat kryesore për amoxicillin

 • amoxicillin është një antibiotik. Përdoret për të trajtuar infeksionet e shkaktuara nga lloje të caktuara të baktereve. Tableta e përtypshme dhe tableta IR janë në dispozicion vetëm si ilaçe gjenerike.
 • Amoxicillin gjithashtu vjen si një kapsulë dhe një pezullim. Të gjitha format merren me gojë. > Efektet anësore më të zakonshme

  Efektet anësore më të zakonshme të tabletit oral amoxicillin mund të përfshijnë:

  • të vjella
  • skuqje
  • Infeksioni i majave vaginale
  • Nëse këto efekte anësore janë të buta, ato mund të largohen brenda disa ditësh ose disa javësh. Nëse ata janë më të rëndë ose nuk ikin, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj. Thirrni 911 nëse simptomat tuaja ndjehen kërcënuese për jetën ose nëse mendoni se keni një urgjencë mjekësore. Efektet anësore serioze dhe simptomat e tyre mund të përfshijnë sa vijon:

   • Reagimet e mbindjeshmërisë. Simptomat mund të përfshijnë:

   li>

  • fshikëza që mund të bëjnë që lëkura të prishet dhe të shkaktojë plagë të hapura
  • dëmtimin e mëlçisë. Ky efekt është i rrallë. Simptomat mund të përfshijnë:
  • Enzimat e rritura të mëlçisë të paraqitura në një test gjaku
  • Dhimbje në bark (zona e stomakut)
  • Zbërthimi i Lëkura dhe sytë
  • Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha efektet anësore të mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë diskutoni efektet anësore të mundshme me një profesionist të kujdesit shëndetësor i cili e njeh historinë tuaj mjekësore. mjek Mos ndaloni të merrni këtë ilaç ose të kaloni doza nëse filloni të ndjeheni më mirë. Kjo mund të bëjë që infeksioni juaj të zgjasë më gjatë. Ju gjithashtu mund të zhvilloni një rezistencë ndaj ilaçeve. Kjo do të thotë që nëse merrni një infeksion bakterial në të ardhmen, mund të mos jeni në gjendje ta trajtoni atë me amoxicillin.

  • Diarre: Amoxicillin mund të shkaktojë diarre. Thirrni mjekun tuaj nëse keni diarre të përgjakshme ose të holluar me ujë, me ose pa ngërçe në stomak dhe ethe. Ky reagim mund të jetë fatal (shkaktoni vdekjen). Nëse jeni alergjik ndaj antibiotikëve të tjerë, të tilla si penicilina ose cefalosporins, rreziku juaj për një reaksion alergjik mund të jetë më i lartë. Thirrni menjëherë mjekun tuaj nëse keni probleme me frymëmarrjen ose ënjtjen e fytit ose gjuhës tuaj ndërsa jeni duke marrë këtë ilaç.
  • isfarë

   është amoxicillin? antibiotik pa recetë. Përdoret për të trajtuar infeksionet e shkaktuara nga një lloj i caktuar i baktereve. Mund të përdoret si pjesë e terapisë së kombinuar. Kjo do të thotë që ju mund të keni nevojë ta merrni atë me ilaçe të tjera. Këto janë në dispozicion vetëm si ilaçe gjenerike.

   Barnat gjenerike zakonisht kushtojnë më pak. Amoxicillin gjithashtu vjen si një kapsulë dhe një pezullim. Të gjitha format merren me gojë. Përdoret për të trajtuar infeksionet e shkaktuara nga një lloj i caktuar i baktereve.

   amoxicillin mund të përdoret si pjesë e terapisë së kombinuar. Kjo do të thotë që ju mund të keni nevojë ta merrni atë me ilaçe të tjera. Një klasë e barnave është një grup ilaçesh që funksionojnë në një mënyrë të ngjashme. Këto ilaçe shpesh përdoren për të trajtuar kushte të ngjashme. Tableta me gojë amoxicillin mund të bashkëveprojë me ilaçe, vitamina ose barishte të tjera që mund të merrni. Një ndërveprim është kur një substancë ndryshon mënyrën se si funksionon një ilaç. Kjo mund të jetë e dëmshme ose të parandalojë që ilaçi të funksionojë mirë. Sigurohuni që t’i tregoni mjekut tuaj për të gjitha ilaçet, vitaminat ose bimët që po merrni.

   Shembuj të ilaçeve që mund të shkaktojnë ndërveprime me amoxicillin janë renditur më poshtë. Rreziku i efekteve anësore nga amoxicillin. Kjo për shkak se sasia e amoxicillin në trupin tuaj mund të rritet. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

   • Probenecid: marrja e probenecidit me amoxicillin mund të çojë në rritje të niveleve të gjakut të amoxicillin. Një mjek mund të ketë nevojë të ulë dozën e amoxicillin në disa pacientë.
   • Nëse i përdorni këto ilaçe së bashku, mund të zhvilloni një skuqje. Amoxicillin me ilaçe të caktuara ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore nga këto ilaçe. Amoxicillin rrit sasinë e këtyre ilaçeve në trupin tuaj.

    Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë ilaçe për të trajtuar mpiksjen e gjakut. Këto quhen antikoagulantë dhe përfshijnë warfarin (coumadin), apixaban (eliquis), heparinë, dhe të tjerët.

    Nëse i përdorni me amoxicillin, keni një rrezik më të lartë të gjakderdhjes. Mjeku juaj mund të rregullojë dozën tuaj të amoxicillin si rezultat. nuk punojnë gjithashtu. Studimet in vitro kanë treguar ndërveprime të mundshme që mund të shkaktojnë sasinë e amoxicillin në trupin tuaj mund të ulen.

    Për shkak se studimet in vitro kryhen vetëm në një laborator dhe jo në subjektet e gjalla, nuk është e qartë nëse kjo mund të ndikojë ndjeshëm ju nëse po merrni amoxicillin me këto ilaçe.

    Sidoqoftë, shembujt e këtyre ilaçeve përfshijnë:

   • chloramphenicol
   • Nëse i përdorni këto ilaçe së bashku, mjeku juaj ka të ngjarë të mbajë dozën tuaj të amoxicillin the Njësoj.
   • Dozimi i amoxicillin i njëjtë. . li>

    kur ilaçet e tjera janë më pak efektive: w Hen disa ilaçe përdoren me amoxicillin, ato mund të mos funksionojnë gjithashtu. Kjo për shkak se sasia e këtyre ilaçeve në trupin tuaj mund të ulet. Shembuj të këtyre ilaçeve përfshijnë:

   • Kontraceptivët oralë (kontrolli i lindjes)
   • Nëse keni nevojë të merrni amoxicillin, duhet të merrni parasysh përdorimin e një metode pengesë të kontrollit të lindjes ndërsa ishte në amoxicillin. Ose, mjeku juaj mund të përshkruajë një formë tjetër të kontrollit të lindjes për ju.

   Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet bashkëveprojnë ndryshe në secilin person, ne nuk mund të garantojmë që ky informacion përfshin të gjitha ndërveprimet e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me profesionistin tuaj të kujdesit shëndetësor për ndërveprimet e mundshme me të gjitha ilaçet me recetë, vitaminat, bimët dhe shtesat, dhe ilaçet pa recetë që po merrni. Droga vjen me disa paralajmërime. Simptomat mund të përfshijnë:

   • Problemin e frymëmarrjes
   • ënjtjen e fytit ose gjuhës tuaj

   Nëse keni një reaksion alergjik, telefononi mjekun tuaj ose qendra lokale e kontrollit të helmit menjëherë. Nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni në dhomën më të afërt të urgjencës. Mos e merrni përsëri këtë ilaç nëse keni pasur ndonjëherë një reagim alergjik ndaj tij. Marrja e tij përsëri mund të jetë fatale (shkaktoni vdekjen). skuqje të rëndë. Bisedoni me mjekun tuaj se si të menaxhoni sheqerin në gjak ndërsa merrni amoxicillin. Si rezultat, nivelet e amoxicillin mund të ndërtohen në trupin tuaj. Për të ndihmuar në parandalimin e kësaj, mjeku juaj mund t’ju japë një dozë më të ulët të këtij ilaçi. Kur nëna merr amoxicillin. Nuk ka pasur studime të mjaftueshme për njerëzit për të qenë të sigurt nëse ilaçi paraqet rrezik për fetusin. Sidoqoftë, ju mund të dëshironi të flisni akoma me mjekun tuaj nëse jeni shtatzënë ose po planifikoni të mbeteni shtatzënë.

   Për njerëzit që janë infermierë: Amoxicillin mund të kalojë në qumështin e gjirit dhe mund të shkaktojë efekte anësore në një fëmijë që ushqehet me gji. Flisni me mjekun tuaj nëse jeni duke ushqyer fëmijën tuaj. Ju mund të duhet të vendosni nëse do të ndaloni infermierinë ose të ndaloni marrjen e këtij ilaçi. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore. Të gjitha dozat e mundshme dhe format e ilaçeve mund të mos përfshihen këtu. Doza juaj, forma e drogës dhe sa shpesh ju merrni ilaçin do të varet nga:

   • Mosha juaj
   • gjendja që trajtohet
   • Sa e rëndë tuaj Gjendja është
   • Kushtet e tjera mjekësore Ju keni
   • Si reagoni ndaj dozës së parë

   Format dhe pikat e forta : Amoxicillin

   • Forma: Tableta orale
   • Fuqitë: 500 mg, 875 mg
   • Forma: Tableta e përtypshme orale
   • Fuqitë: 125 mg, 250 mg

   dozë për infeksione të veshëve, hundës dhe fytit

   tabletë me lëshim të menjëhershëm dhe tabletë të përtypur < /p>

   dozimi i të rriturve (moshat 18–64 vjeç)

   Dozimi tipik është 500 mg çdo 12 orë, ose 250 mg çdo 8 orë.

   dozimi i fëmijëve (moshat 3 muaj – 17 vjet)

   Dozimi tipik është 25 mg/kg/ditë në doza të ndara çdo 12 orë, ose 20 mg/kg/ditë në doza të ndara çdo 8 orë.

   The Doza e fëmijëve të listuar këtu është menduar për fëmijët që peshojnë më pak se 88 paund (40 kg). Fëmijët që peshojnë më shumë se 88 paund duhet të dozohen sipas rekomandimeve të të rriturve. Mjeku i fëmijës tuaj mund t’ju tregojë më shumë rreth dozimit. Çdo 12 orë, ose 250 mg çdo 8 orë. , ose 20 mg/kg/ditë në doza të ndara çdo 8 orë. Mjeku i fëmijës tuaj mund t’ju tregojë më shumë rreth dozimit. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj për efekte anësore. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj. Peshoni harmoniqhealth.com më pak se 88 paund (40 kg). Fëmijët që peshojnë më shumë se 88 paund duhet të dozohen sipas rekomandimeve të të rriturve. >

   Dozimi tipik është 500 mg çdo 12 orë, ose 250 mg çdo 8 orë. kg/ditë në doza të ndara çdo 12 orë, ose 20 mg/kg/ditë në doza të ndara çdo 8 orë. Fëmijët që peshojnë më shumë se 88 paund duhet të dozohen sipas rekomandimeve të të rriturve. Mjeku i fëmijës tuaj mund t’ju tregojë më shumë rreth dozimit. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

   Dozimi tipik është 875 mg çdo 12 orë, ose 500 mg çdo 8 orë. /ditë në doza të ndara çdo 12 orë, ose 40 mg/kg/ditë në doza të ndara çdo 8 orë. mg/kg/ditë. Kjo është menduar për fëmijët që peshojnë më pak se 88 paund (40 kg). Fëmijët që peshojnë më shumë se 88 paund duhet të dozohen sipas rekomandimeve të të rriturve. Mjeku i fëmijës tuaj mund t’ju tregojë më shumë rreth dozimit. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj. Dozimi tipik është 3 g si një dozë e vetme. një dozë e vetme. Doza e fëmijëve të listuar këtu është menduar për fëmijët që peshojnë më pak se 88 paund (40 kg).

   Fëmijët që peshojnë më shumë se 88 paund duhet të dozohen sipas rekomandimeve të të rriturve. Dozimi i fëmijëve (moshat 0–23 muaj)

   Ky ilaç nuk duhet të përdoret tek fëmijët më të rinj se 2 vjeç për trajtimin e gonorrea. )

   Veshkat e të moshuarve mund të mos funksionojnë ashtu si dikur. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron në trupin tuaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

   • Doza tipike për terapi të trefishtë: 1 g amoxicillin me 500 mg klaritromicinë dhe 30 mg lansoprazole, të gjitha të dhëna dy herë në ditë për 14 ditë.
   • Doza tipike për terapi të dyfishtë: 1 g amoxicillin dhe 30 mg lansoprazole, dhënë tre herë në ditë për 14 ditë. Për të trajtuar ulcerat e stomakut dhe zorrëve. Kjo mund të bëjë që trupi juaj të përpunojë ilaçet më ngadalë. Si rezultat, më shumë një ilaç qëndron brendatrupi juaj për një kohë më të gjatë. Kjo ngre rrezikun tuaj të efekteve anësore. Kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e niveleve të këtij ilaçi nga ndërtimi i shumë në trupin tuaj.

   Përgjegjësia: Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë informacionin më të rëndësishëm dhe aktual. Sidoqoftë, për shkak se ilaçet prekin secilin person ndryshe, ne nuk mund të garantojmë që kjo listë përfshin të gjitha dozat e mundshme. Ky informacion nuk është një zëvendësues i këshillave mjekësore. Gjithmonë flisni me mjekun ose farmacistin tuaj për dozat që janë të përshtatshme për ju. Vjen me rreziqe serioze nëse nuk e merrni siç përshkruhet.

   Nëse ju mungojnë doza ose nuk e merrni ilaçin në orar: Ilaçi juaj mund të mos funksionojë gjithashtu ose mund të ndalojë së punuari plotësisht. Që ky ilaç të funksionojë mirë, një sasi e caktuar duhet të jetë në trupin tuaj në çdo kohë. Mos ndaloni të merrni drogën ose dozat e kalimit nëse filloni të ndjeheni më mirë. Kjo mund të bëjë që infeksioni juaj të zgjasë më gjatë.

   Ju gjithashtu mund të zhvilloni një rezistencë ndaj ilaçeve. Kjo do të thotë nëse merrni një infeksion bakterial në të ardhmen, mund të mos jeni në gjendje ta trajtoni atë me amoxicillin.

   Nëse merrni shumë: mund të keni nivele të rrezikshme të ilaçit në trupin tuaj. Simptomat e një mbidozimi mund të mos jenë të rëndësishme në më pak se 250 mg/kg. Në raste me dozë më të lartë, mund të çojë në dështim të veshkave.

   Nëse mendoni se keni marrë shumë nga kjo ilaç, telefononi mjekun tuaj ose qendrën lokale të kontrollit të helmit. Nëse simptomat tuaja janë të rënda, telefononi 911 ose shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës. Por nëse mbani mend vetëm disa orë para dozës tuaj të planifikuar të radhës, merrni vetëm një dozë. Asnjëherë mos u përpiqni të kapni duke marrë dy doza menjëherë. Kjo mund të rezultojë në efekte anësore të rrezikshme.

   Si të tregoni nëse ilaçi po funksionon: Simptomat e infeksionit tuaj duhet të përmirësohen. > Mbani në mend këto konsiderata nëse mjeku juaj përshkruan tabletin gojor amoxicillin për ju. li>

  • Ju mund të merrni kapsulën amoxicillin, tabletin ose pezullimin me ose pa ushqim. > Mos shtyp, prerë ose përtyp tabletat e lëshimit të zgjatur. Ju mund të shtypni, prerë ose përtypni tabletat e rregullta ose të përtypshme. dhe 30 ° C). Mbajeni këtë ilaç larg dritës. Mos e ruani këtë ilaç në zona të lagështa ose të lagura, siç janë banjat. Ju nuk duhet të keni nevojë për një recetë të re që ky ilaç të rimbushet. Mjeku juaj do të shkruajë numrin e rimbushjeve të autorizuara në recetën tuaj. . Kur fluturoni, mos e vendosni kurrë në një çantë të kontrolluar. Mbajeni atë në çantën tuaj të mbartur.
  • Mos u shqetësoni për makinat me rreze X të aeroportit. Ata nuk mund të dëmtojnë ilaçet tuaja. Gjithmonë mbani me vete kutinë origjinale të etiketuar me recetë. Sigurohuni që të shmangni bërjen e kësaj kur moti është shumë i nxehtë ose shumë i ftohtë. Kjo mund të ndihmojë të siguroheni që të qëndroni të sigurt ndërsa merrni këtë ilaç. Këto çështje përfshijnë funksionin tuaj të veshkave:
   • . Testet e gjakut mund të kontrollojnë se sa mirë po funksionojnë veshkat tuaja. Nëse veshkat tuaja nuk po funksionojnë mirë, mjeku juaj mund të vendosë të ulë dozën tuaj të këtij ilaçi.
   • Funksioni i mëlçisë. Testet e gjakut mund të kontrollojnë se sa mirë po funksionon mëlçia juaj. Nëse mëlçia juaj nuk po funksionon mirë, mjeku juaj mund të ulë dozën tuaj të këtij ilaçi.

   Kostoja e këtyre testeve të gjakut do të varet nga mbulimi juaj i sigurimit. A ka ndonjë alternativë?

   Ka ilaçe të tjera në dispozicion për të trajtuar gjendjen tuaj. Disa mund të jenë më të përshtatshëm për ju se të tjerët. Bisedoni me mjekun tuaj për opsionet e tjera të drogës që mund të funksionojnë për ju. Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose një profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacioneve të tjera për një ilaç të caktuar nuk tregon se kombinimi i ilaçeve ose ilaçeve është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike. Viruset

    Not Tags